ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
زنان دهکده خاطرات بعد از فراغت از کارهای بهارو تابستان و ورود به پاییز و زمستان باز هم بیکار نمی نشستند کارهای زیادی هم در پاییز و زمستان داشتند که با اشتیاق آنها رادنبال می کردند از جمله این کارها بافتن جوراب و دستکش پشمی ، برشته کردن گندم و فندق برای روزهای سرد زمستان و درست کردن انواع حلوا و سمنو که مزه آنها فراموش نشدنی است،سمنو خیلی پر طرفدار بود ببینیم چگونه درست می شد( اولا ظرف بزرگی باید ، آب باید بکشی گندم را ، جمع باید بکنی مردم را) ابتدا چند کیلو گندم را بعد از پاک کردن خیس می کردند تا نم دار شود سپس یک تا دو روز گندم خیس شده را نگه می داشتندتا اولین جوانه را بزند(نباید بیشتر از یک جوانه میزد چون نشاسته خود را از دست می داد و شیرینی آن از بین میرفت) بعد گندم جوانه زده را در هاون می کوبیدند تا کاملا آبش کشیده شود و چند بارآن را از صافی می گذرانند تا تفاله آن خوب گرفته شود سپس درون دیگ بزرگی (قضان) که روی آتش بود میریختند و آرام آرام به آن آرد اضافه می کردند آنقدرآن راهم میزدند که ته نگیرد بعد از اینکه مطمین می شدند از خطر ته گرفتن رد شده ه با هم زدن متناوب منتظر می ماندند تا رنگش تبدیل به قهوه ای شود و کش بیاید بعد از ساعتها مراقبت.. سمنو متولد می شد!زیبایی کار اینجا بود که قسمت زیادی از سمنوی پخته شده بین مردم دهکده تقسیم می شد!....تا بعد
سلام آقای مهرگان فرد. روستای بسیار زیبا و جهانی داماش با افتخار در وبلاگ روستای دشتویل لینک شد. در صورت تمایل ما رو هم لینک کنید.
سلام حتما ممنون از حضورتون
البته اینم آدرس وبلاگ روستای دشتویل: http://dashtavil.blogfa.com
یله حتما
سلام دکی
دانشگاهم.
سرم شلوخخخخخخخخخخخخخ شده وقت نت ندارم دیگه.
ژاکرم
به همشهری ا سلام برسون
موفق باشی
سلام دوست عزیز لطفا وبلاگ روستای شیرکده رو هم لینک کنید
اگر مایل به تبادل لینک هستی به وبلاگ منم سر بزن و برام نظر بزار
www.shirkade.blogfa.com
بله حتما
سلام استاد,واقعا باید بهشون خدا قوت گفت .خیلی سخته درست کردن سمنو.
سخت کوشی و دیگر هیچ